Tuesday, January 26, 2010

vanila's blended

lately,cuaca di kawasan puchong sangat panas,xtau la tempat lain (ckp mcm bkn dduk di malaysui je kan? haha) so mak princess ada la beli ice cream vanila sbb da lama tak makan ice cream..hehe..fikir punya fikir..nk buat ape yer dgn ice cream vanila tu..ting!!! kita blend...!
da lama xminum kan?dulu masa kat kolej rajin ja bli..sedap dimnum time balik dr klas..
jom tengok princess wat ice blended..xreti sgt tp hantam saja la..1st time gitu

  1. ramuan yg terpenting..mestila ice cream..xde ice cream..xjd la vanila's blended



  2. biskut oreo (tanpa inti) yg telah dipecah-pecahkan


  3. ais batu


  4. sedikit air supaya tak tersekat2 time blend



blend punya blend..take time dalam 3 minit kot
tada...da siap vanila's blended buatan sendiri..selamat mencuba ya :-)









Friday, January 15, 2010

--> tourist guide part 2 <--

jom kita sambung bab jadi tourist guide ni..sebenarnya penat jadi tourist guide ni..tp dalam penat sangat2 best tau..so 2nd day jd guide ni..cuba teka princess g mana?tada!!!..tempat ni 1st time tau princess pegi..dulu penah la plan nak pegi tapi tak kesampaian la katakan..princess bawa sedara g genting..tapi nak g genting ni memang plan sedara princess dari dulu lagi..kat thailand pon ada ala2 genting ni..nama dia "dreamworld"..dulu time kecik2 dulu pnah la sampai sane..mesti da banyak berubah kan..??

pegi genting ni (sbb xpnh pegi pon) princess ajak la member princess jadi tourist guide skali..sebab dia da banyak kali g sana.no hal la takkan sesatnye..hihi..

awal pagi sabtu..princess drive dan letak kreta kat kelana jaya..naik train trus ke gombak..da sampai gombak naik bas baru la naik skyway..alamak takut giler seyh naik benda alah tu..dah la gayat..huhu..mak princess tutup muka je sepanjang dalam skyway tu..
nak tengok gambar princess sepanjang perjalanan nak ke "Genting Highlands"?? (=_=) jom jom!


bas nak ke Goh Tong (klu xcilap la)

serius ja..dengar penerangan dari driver bas


1st and 2nd tourist guide..click!!! (wif faralia)



suka pic nie..cantik kan?mcm pnh bawa beca ja sblum nie


click selepas mamam KFC

sejuk sangat2..da xtau nk wat gaya ape lg

orang cakap bila da sampai sana kena ambil gambar dengan bas..baru la orang cakap da sampai genting :-)
end of da day..sampai umah da malam..memang penat gler..wawawa!!anyway best dapat pegi sana tapi kalau diberi peluang sekali lagi..xnak la pegi lagi..xkena dengan jiwa gitu..gayat! hihi :-)

tok tok tok..assalamualaikum..wah rasa macam lama ja kan princess xtulis pape dalam blog ni? lately sangat busy menguruskan dua orang si kecil kat rumah..and b4 that nak ucapkan happy new year, hopefully masih xterlambat la yer.. (+_+)

1st day of new year..kalau xsalah la ari jumaat, sedara princess nun jauh dari thailand datang la rumah..dengan harapan nak makan angin..(sane xde angin ke?hihi) so diorang sampai hari khamis malam dan plannya nak ke KLCC (nak naik skybridge) pada keesokannya..tapi kan disebabkan semua bangun lambat (7.30 a.m) xsempatla nak naik skybridge tu sebab kalau nak naik mesti kena sampai awal ambil tiket..tapi kan (tapi lg) sebab xnak kecewakan diorang, princess suggest la pegi untul ambil gambar pon ok gak, baru la orang ckap da sampi KL..(perumpamaan utk mengatakan da smpi KL la gitu)

jom tgk beberapa snapshot yang princess sempat ambil :-)



sempat lg mummy mamam oreo time yang lain tgh asyik bergambar :-)



tak banyak sangat gambar yang diambil sebab gambar banyak pakai camera sedara..hanya ada beberapa saja yang sempat princess snapshot dengan camera fon.anyway best dapat jadi tourist guide untuk sedara sendiri.....(",)












Thursday, January 14, 2010

salam..actually da lama princess xbka blog..busy dengan si cilik 2 org kat umah nie..
apa pun..tgh cari masa yang sesuai untuk menulis blog balik..ada byk cerita yang ingin dikongsikan bersama.. :-)

;;