Tuesday, December 1, 2009

actually dari semalam lagi..chalelek macam meronta-ronta sakit(yang tersangat kuat) kesian tengok dia dengan kakinya yang patah tu..princess tak sampai hati tengok kucing kesayangan princess jadi macam tu..so princess masuk umah ajak mak princess bawa chalelek g jumpa doktor esok..mak princess cakap nanti akan bgtau kat abang (bwa ke hospital)

lepas tu princess turun bawah semula pg kat sangkar chalelek..princess letak kain dan air..sambil2 tu princess sempat usap2 kepala chalelek..(crying at that time) princess tak boleh la tengok keadaan kucing princess macamtu..macam dapat rasa kesakitan dia..

sambil2 usap kepala dia, chalelek letak kepala dia dekat tangan princess..lagi la laju air mata princes mengalir..(sedih sgt2)

pagi ni..lepas princess abih breakfast, princess keluar la nk g tengok chalelek..dan Ya Allah!!! chalelek da tak bergerak lagi..sedih sanagt2..princess tak sempat nak bawa dia pg jumpa doktor..

finally, sebelum princess pg kerja, princess usap kepala chalelek for the last time :-( princess tahu lepas ni princess takkan jumpa kucing macam chalelek lagi..

p/s : maaf dipinta andai selama penjagaan banyak salah dan kurang perhatian :-(

Monday, November 30, 2009

crocs...

hajat princess nak beli kasut memang da lama, cuma tunggu elaun masuk dan masa yang sesuai saja..so last saturday princess tunaikan juga niat princess nak beli kasut tu..dan almaklumla saiz kasut princess ni agak leceh dan susah nak dicari..ada kedai tertentu saja yang menawarkan saiz kaki princess yang comel montel mcmnie..hahaha

time sampai kat kedai..mula2 takda customer tp time princess tengah menerai-terai kasut..boom!!! ramai lak customer yang datang..so princess diabaikan kejap..(huhu) tapi takpe.. princess ambil peluang yang diabaikan oleh pelayan tu dengan mencuba banyak-banyak kasut..hahaha (mcm nak beli semua kasut ja)

da lama dok terai2 kasut..so ada satu yang jadi pilihan princess.. (^_^)

p/s: duit elaun semakin kehabisan disebabkan keborosan (",)

Sunday, November 29, 2009

movie again..


harini princess kuar g tgk wayang lagi..tp princess keluar dengan member princess, namanya umairah tp panggil myra aje..mula2 tu takde plak plan nk g tengok wayang tp tetba rasa bosan dok umh..so princess call myra ajak dia g tengok wayang..so ape lg myra ni jenis satu kepala dengan princess..dia on je la :-)

si myra ni nak tengok ninja assasin coz dia cakap trailer nya mcm best..princess ikut je sebab tak tau nk tengok cter ape..da selesai beli tiket, princess ajak la myra beli roti untuk dimakan dalam wayang..

sesampai ja kat King's..alamak!!!byk roti da abih..mcmne ni?princess dan myra mcm upset kejap sebab xbyk choice yg boleh dipilih..huhuhu :-( jadi kami terpaksa la pilih ape je yang ada..nk pergi kedai lain pon princess rasa mcm sama ja coz arini kan weekends..so ramai la manusia di shopping complex..


ini la roti yang sempat princess beli..yang myra punya xsempat nak snap ( sory ya myra) yang egg tart tu faveret princess..sedap tau (nyum nyum) tapi tak habis makan pun sebab tengok cter tu banyak sangat darah jadi terbantut selera princess..

nak tengok wajah myra yg cutie mutie?ni la myra yang princess maksudkan..dulu princess keja skali dengan myra..best keja dengan myra ni sebab dia ni satu kepala macam princess..seronok keluar dengan myra arini..da lama kn kita xjumpa..(^_^)

untuk cter ninja assasin nie..best la sebab banyak aksi yang nampak real dan banyak darah..princess bagi 10 bintang untuk "Ninja Assasin" ! nak cter lebih2 pergi la tengok sendiri..haha

















Saturday, November 28, 2009

New Moon.. i lye kit :-)

welcome back!!!..da lame princess xcter pape dlm blog nie..mcm blur2 gitu..(ye ker blur?) ok now princess nk cter psal movie yang baru princess tgk..hari nie princess kuar g tgk wayang dgn adik angkat princess..dia yg beria2 nk g tgk wayang, so princess follow je la, lgpun agak lama princess xtgk wayang..

princess g tgk wayang kt sunway priramid,saje nk ubah2 angin,da biasa sgt g ioi da boring gitu. princess suggest kat adik angkat princess nak tgk "new moon" coz princess pnh tgk "twilight" sebelum nie..nk dijadikan cter la kan, princess suggest g la tgk new moon (especially semebody who in love) (^_^)

princess suka jalan cter ni coz "bella" xtergugat cintanya pade edward even ada jacob disisinya. senang cter bella dengan edward setia la eventhough dari dunia yang berbeza..and finally because of having a strong feeling towards each other, bella sanggup bertukar untuk menjadi vampire, bella did a big sacrifice right? (because she love edwards so much) i lye kit :-)

this is why princess suka jalan cerita "new moon" ni..because of love! byk lg cter yg princess missed dan xsempat nk tgk..huhu.. untuk cter new moon princess bagi 10 bintang..haha :-)

Friday, November 13, 2009

lunch di Azura..

setelah penat meeting dan main2 di opis..tiba la waktu makan..hoorey!!tgk muka semua orang lapar gitu..memandangkan harini hari jumaat so kitaorg decide nk g lunch kat luar..tempat yg kami serbu adalah gerai "Azura"..dekat seksyen 16..

jomla kita tgk menu yg masing2 da pilih..tgk semua lauk mcm nk cedok ja :-) nmpk semua sedap sbb perut xhenti2 nyanyi..(ikut nafsu kejap) setelah beberapa minit princess meneliti lauk, ayam kicap dan sayur kacang adalah pilihan princess..lapar sgt2 seyh!!



---> ayam kicap dan sayur kacang (menu princess)



---> ayam goreng dan sayur kobis (menu ratu cinta)


---> ayan goreng + keropok + kentang msak ape ntah

menu aisyah dan dayah sama..citarasa sama gitu.. <---


---> ha..ini plak menu k.zahida..kacang goreng, dan kentang msak apa ntah..princess pun xtahu..(tp kentang tu sedap oh..)



masing2 khusyu' menjamu selera..kan ecah?


dayah dan k.zahida pun berselera nampknya..
p/s : gambar ratu cinta ja dia xbg..malu2 kucing gitu..hihihi..



lpas balik dr mkan ja trus g solat..pastu ada org murah hati belanja minah2 practikal makan ais krim..hihihi..(makaseh ya ratu cinta) anyway..best g lunch kat luar n makan ais krin together gether.. (^,^)








































Thursday, November 12, 2009

skrg..jom tgk anak2 buah baru princess, comei taw!actually ni 1st time princess rsa ada budak kecil dlm umah..almaklumla princess ni anak bongsu..sebelum baby2 ni lahir,debaran princess nk jadi maksu tu sangat kuat,rasa xcited sgt2..bila baby2 tu da selamat keluar..alahai comei mcm maksu dia la plak (perasan kejap)..jom la tengok anak2 buah princess, panjang lak princess dok prot pret prot pret kat sini..hehehehe (^,^)



Ini anak kakak princess..nama yg dah diberi setelah berbulan bulan lamanya berfikir adalah Nik Ayra Alisya..sedap kan?cewah..

pipi dia org ckp mcm princess..terlebih ramuan (gebu la konon) adik ayra ni xbyk songeh sgt, da kenyang minum susa mamanya trus ja nk tdo..xsempat pon princess nk main dgn adik ayra..kesian maksu..huhuhu..


jeng..jeng..jeng..!!! baby yg lagi sorang ni namanya Nik Khalis Affan, my second anak buah (kikiki) menguap je adik affan ni taw..
tiap2 ari bila maksu sampi umh ja..pon maksu xsempat nak main dgn adik affan..adik affan kuat titow...(",)

(^,^) aku gadis biasa (^,^)


nama diberi untuk little princess ini adalah Nik Hafizah Bt Nik Mat. princess telah dilahirkan di negeri Kedah. setelah itu, princess telah menetap di negeri Indera Kayangan (perlis) princess telah menetap di perlis selama 14 tahun and then berhijrah ke selangor time princess umo 15 taun.

penghijrahan family princess ke selangor atas sbb akak n abg princess dpt keja kat sini, so terpksa la princess move to selangor. actually mula2 tu berat hati nk tinggalkan perlis coz da lma kan princess dok sana tp bila lama2 princess dok selangor, rsa best tu lama2 ada.

princess ada 3 beradik n princess adalah yg paling manja (bongsu) akak princess yg sulung da kawin n sama jga dgn abg princess da kawin jugak. In the same time, dua beradik yg telah bertukar status ni dikurniakan cahaya ultra ungu (oPs!! salah lak) cahaya mata actually..hihihi! jom kenali ahli keluarga princess dgn lebih teliti..jom!




ha..ni lah mak ayah princess..handsome n cantik kan?hehehehe...



ni kakak princess..time ni dia tgh sarat mengandung 1st baby..at that time ktorg berkampung kat Crystal Hotel b4 smpi kat kmpung..mak princess bwa kakak g makan puas2..almaklumla tgh ngandung la katakan..jeolous seyh dpt layanan 1st class gitu..






next, we move to abg princess.. tp pic ni xbrpa clear sgt sbb abg princess dok senget..pic ni time kami celebrate mummy's bezday kat "kenny rogers"..nyun..nyum!! time makan tu mummy da ngantuk actually..tp terpksa habiskan makanan jga sbb kakak ipar yg belanja at that time..thanks k.kema for that marvelos meal!!

;;